test banner

Wat LED je?

  • Geplaatst op
  • Door Loes
Wat LED je?

Daar zit ik dan, wat vroeger mijn gezellige huiskamer was, lijkt nu wel een overbelicht aquarium. Geïnspireerd door de nieuwe ontwikkelingen en techniek heb ik mijn armaturen vol gehangen met led. Halogeen eruit, led erin! Ik verlicht de boel nu wel duurzaam en zuinig, maar mijn verwachtingen heeft het nog niet overtroffen.

Zelfs met lampjes van 1 tot 5 watt, lijkt het alsof ik mij als doel had gesteld om een voetbalstadium bij te schijnen. De lumen stralen je tegemoet! En ook moeder de vrouw komt met deze verlichting niet echt op haar voordeligst uit. Onze romantische avondjes zijn niet meer hetzelfde. Hoogste tijd om de boel te gaan dimmen!

Helaas blijkt het dimmen van led niet altijd even makkelijk. Want alleen de lamp vervangen is niet voldoende. Een ledlamp dimmen met een halogeen dimmer, heeft brommen, knipperen en zoemen tot gevolg. Wenselijk? Nee. Irritant? Ja. Het is dan ook van belang om een goede led dimmer te vinden, die aansluit bij de technologie van de led lamp.

 

Ik hoor u nu denken. Een goede led dimmer. Waar herken ik die aan? En waar vind ik die? Ik help u graag een beetje op weg. Een led dimmer is vaak een fase afsnijdimmer. Dit is een beetje technisch, maar u herkent ze aan het RC teken. Daarnaast zijn de wattages een stuk lager dan bij de traditionele dimmers. Een led dimmer van 5-10W is geschikt voor een dimbare ledlamp van (bijvoorbeeld) 6W.

 

En waar u ze koopt? De dimmer markt is dunbezaaid met goede led dimmers. Een Google zoektocht naar led snoer- en vloerdimmers levert weinig op. Tradim heeft echter een compleet assortiment led dimmers uitgebracht. Wij zijn enthousiast, u ook? Laat het ons weten!

 

LED snoerdimmer
LED muurdimmer enkel (voor 12 Volt)
LED muurdimmer enkel (voor 230 Volt)
LED muurdimmer duo (voor 12 Volt)
LED muurdimmer duo (voor 12 en 230 Volt) - verwacht december 2015!
LED vloerdimmer - verwacht december 2015!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »