Vor 15:00 Uhr bestellt, morgen innerhalb der Niederlande zugestellt.
ET48 - Ihr Spezialist für Beleuchtung und Lichtsteuerung!
Kostenlose Lieferung bei einem Mindestbestellwert von 75 € innerhalb der Niederlande
Webshop Keurmerk
anmelden0
Vor 15:00 Uhr bestellt, morgen innerhalb der Niederlande zugestellt.
ET48 - Ihr Spezialist für Beleuchtung und Lichtsteuerung!
Kostenlose Lieferung bei einem Mindestbestellwert von 75 € innerhalb der Niederlande

Durch Et48, 22 september 2023

Alles wat jij moet weten over kleurtemperatuur bij LED lampen

Kleurtemperatuur is belangrijk bij het kiezen van LED lampen! Hoe koel of hoe warm het licht is, ligt aan jouw persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan warmer licht voor een gezellige sfeer, terwijl anderen kiezen voor koeler licht in een heldere omgeving, zoals een kantoor of werkkamer. Hoe warm of hoe koud een lamp is, wordt gemeten in Kelvin.

 

Wat is Kelvin?

Kelvin wordt gebruikt om de kleurtemperatuur van het licht aan te geven. De kleurtemperatuur die de lamp produceert, geeft aan hoe warm of koel het licht eruitziet.

Lampen met lagere Kelvin-waarden produceren warmer licht, terwijl lampen met hogere Kelvin-waarden koeler licht uitstralen.

 

Welke Kelvin waardes zijn er?

Kleurtemperaturen die je vaak tegenkomt bij lampen zijn warm wit, neutraal wit en koel wit.

Warm wit heeft een Kelvin-waarde van ongeveer 2700K tot 3000K. Dit zijn de gezellige, warme lampen in woonkamers of slaapkamers met een licht gele tint.

Neutraal wit heeft een Kelvin-waarde van ongeveer 3500K tot 4000K. Deze zit tussen de warme en de koude verlichting in. Een meer gebalanceerde kleurtemperatuur. Je ziet deze verlichting in bijvoorbeeld badkamers of keukens.

Koel/koud wit heeft een Kelvin-waarde van ongeveer 5000K tot 6500K. Deze verlichting is helder, functioneel, met een blauwachtige tint. Je ziet deze verlichting vaak in kantoren.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste kleurtemperatuur?

Bij het kiezen van de juiste kleurtemperatuur is de locatie van de verlichting erg belangrijk. We hebben net al een paar voorbeelden gegeven waar je warme verlichting plaatst, en waar je koude verlichting plaatst.

De verkeerde kleurtemperatuur kan de kamer een totaal andere sfeer geven. De kleurtemperatuur is dan ook een echte ‘make or break’. Je wilt bijvoorbeeld geen verlichting met een koele kleurtemperatuur in de woonkamer, dan verlies je de warme sfeer die je in je woonkamer wilt!

 

Led verlichting hoeft niet saai te zijn

LED lampen heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Je hebt natuurlijk ook de optie om dimbare lampen te kiezen. Hiermee heb je meer flexibiliteit. Je past gemakkelijk de lichtintensiteit aan voor verschillende activiteiten en tijden van de dag.

Wil je jezelf niet beperken tot alleen koude of warme verlichting? Kies dan voor RGB LED lampen. Met RGB lampen heb je de optie om te schakelen tussen warm of koud. Maar ook heb je het voordeel dat je uit alle kleuren van de regenboog kan kiezen. Vaak zijn deze RGB lampen ook smart. Dit maakt het mogelijk om ze vanaf je telefoon te bedienen of met spraakopdrachten.

 

ET48 helpt jou met de overstap naar LED lampen

Overstappen op LED lampen is een erg goed idee. LED lampen zijn aanzienlijk energiezuiniger dan gloeilampen en zelfs spaarlampen. Ze gebruiken aanzienlijk minder elektriciteit om dezelfde hoeveelheid licht te produceren, wat leidt tot lagere energierekeningen.

Ook bevatten LED lampen geen schadelijke stoffen zoals kwik, dat in sommige spaarlampen voorkomt. Ze produceren ook minder CO2-uitstoot tijdens hun levensduur, omdat ze minder elektriciteit verbruiken.

LED lampen hebben een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen. Ze kunnen tot wel 25.000 uur meegaan, wat betekent dat je ze veel minder vaak hoeft te vervangen.

Heb je hulp nodig bij het overstappen naar LED lampen? Aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. ET48 helpt je graag verder.

Schreibe einen Kommentar

Comment form Text

* Pflichtfelder
Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »